Frenler, zamanla aşınan malzemelerden ve bileşenlerden yapılır ve bunların rutin olarak incelenmesi, onarılması veya değiştirilmesi gerekir.

Fren denetimleri ve bakımı göz ardı edildiğinde, daha maliyetli onarım ve değiştirmelere hatta tehlikeli bir sürüşe neden olabilir.

Fren Bakımı

Fren yaptığınızda araba ve direksiyon titreyebilir.Bu sarsıntıya, fren pedalından hissedebileceğiniz, yuvarlak bir fren rotoru veya fren kampanası neden olabilir. Diğer bir faktör ise, aşınmış fren donanımına sahip yapışan bir fren kaliperi olabilir, bu durumda direksiyon simidinde titreşimler hissedilebilir.

Fren Balatalarının ömrü bazı değişkenlere bağlıdır. Dağ sürüşü, otoyol sürüşü veya dur-kalk trafiği gibi çevresel faktörler de dahil olmak üzere, frenlerin ömrünü belirleyen birçok faktör vardır. Sürücü alışkanlıkları da bir faktör olabilir; Yavaş yavaş bir ışıkta mı duruyorsunuz yoksa daha fazla pedal kuvvetiyle mi duruyorsunuz? Ayrıca, fren malzemesinin kalitesi de bir faktör olabilir.

Fren Bakımı

Yeni Frenlere İhtiyacınız Varsa Nasıl Anlaşılır ?

  • Frenleriniz sürekli gıcırdıyor veya ses çıkarıyorsa
  • Fren veya kilitlenme önleyici fren sistemi (ABS) uyarı ışığınız yanıyorsa
  • Arabanız fren yaparken sarsılıyor veya bir tarafa çekiyorsa
  • Fren pedalınızı yumuşak hissediyor veya basıldığında yere düşüyorsa

Fren Yaparken Çıkan Gıcırdama Sesi genellikle metal destek plakasını rotorla temas halinde bırakan aşınmış sürtünme malzemesinin bir işaretidir. Bu meydana geldiğinde, rotorlarınızda aşınma veya çentik izleri olabilir. Aşınmış donanım nedeniyle sürtünme malzemesinin kirlenmesi veya yanlış hizalanmış balatalar da taşlamaya neden olabilir.

Özel eğitimli fren uzmanlarımız, verimli ve etkili bir şekilde çalıştığından emin olmak için fren sisteminizi inceler, onarır ve gerekirse değiştirir. Fren servisimiz ve onarımımız şunları içerir: Aşınmış fren balatalarınızın ve/veya fren pabuçlarınızın değiştirilmesi , fren rotorlarınızın veya kampanalarınızın yenilenmesi , gerektiğinde fren hidroliğinizi değiştirme